Mijn camera staat niet vermeld bij de merken. Kan ik mijn camera toch toevoegen?

U kunt de geavanceerde instellingen proberen. Daarvoor moet u eerst wat van de techniek weten. De gadget haalt motion jpeg (mjpeg) beelden op van camera's. Dat doet hij via een URL die er bijvoorbeeld zo uitziet:

http://gebruikersnaam:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken./cgi-bin/video.jpg

Op de plek van gebruikersnaam en wachtwoord komt ook daadwerkelijk de gebruikersnaam en het wachtwoord van de camera te staan. Dan een @ teken en het IP adres van de camera (192.168.1.50 in dit voorbeeld). En als laatste een adres achtervoegsel. In dit voorbeeld is dat /cgi-bin/video.jpg. Dit achtervoegsel verschilt van merk tot merk en is meestal in de handleiding van uw camera terug te vinden.