Beschikbare API Commando's

NetcamViewer Monitor ondersteund het uitvoeren van verschillende functies via een eenvoudige HTTP-commando. Hierdoor kunnen koppelingen worden gemaakt tussen NetcamViewer Monitor en externe apparatuur, zoals Camera I/O's, Netwerk I/O's of Domotica apparatuur.

Bij de uitleg over de API van NetcamViewer Monitor gaan we ervan uit dat u reeds beschikt over het IP-adres of hostname.

Uitvoeren van een HTTP Commando:

http://[IPADRES]/commands/[ACTION]/[PARAM]

Beschikbare HTTP API Commando's:

Starten van opstart beeld (Indien ingesteld)Starten van opstart beeld (Indien ingesteld)

ACTION PARAM Omschrijving Example
hard-reset   Reset NetcamViewer Monitor naar fabrieksinstellingen. Bereikbaar zonder wachtwoord. Werkt alleen indien HDMI-kabel is uitgetrokken. http://10.10.0.25/commands/hard-reset
list-views [FORMAT]

Toon alle geconfigureerde camera's en (multiviews)

Optioneel kan het formaat worden aangegeven: json, csv of xml

http://10.10.0.25/commands/list-views

http://10.10.0.25/commands/list-views/xml

play VIEW_ID[-TIME] Start een camera of (multi)view corresponderend met het ID uit het list-views overzicht.

Start de view met ID "5"
http://10.10.0.25/commands/play/5

Start de view met ID "5" voor 20 seconden
schakel daarna terug naar de huidige view:
http://10.10.0.25/commands/play/5-20

play-sound   Speelt een notificatie geluid af via HDMI / mini-jack
play-startup-view   Starten van opstart beeld (Indien ingesteld)
stop   Stoppen van stream
get-snapshot   Schermafbeelding van het NetcamViewer Monitor beeldscherm tonen
enable-remote-support   Inschakelen van Remote Support functie. Bereikbaar zonder wachtwoord.
disable-remote-support   Uitschakelen van Remote Support functie. Bereikbaar zonder wachtwoord.