404 Not Found

404 Not Found


openresty

Voorbeeld: Camera of View (tijdelijk) wisselen met API commando

In dit FAQ artikel gaan we ervan uit dat u reeds beschikt over een geconfigureerde NetcamViewer Monitor en het juiste IP adres / hostname weet.

Dit artikel beschrijft het wisselen van camerabeelden of (multi)views bij het sturen van een HTTP API commando, dit kan gebruikt worden voor verschillende toepassingen:

 • Wisselen naar een intercom beeld wanneer er aangebeld wordt.
 • Wisselen naar een camera zodra de camera beweging detecteert.

Het wisselen naar een camerabeeld kan ook voor een tijdelijke periode zijn, bijvoorbeeld 20 seconden. Hierna schakelt het beeld terug naar de view waarop NetcamViewer Monitor stond op het moment van het sturen van het API commando.

 1. In een browser gaat u naar het volgende adres: http://[IPADRES]/commands/list-views
 2. U krijgt een soortgelijke pagina te zien met alle geconfigureerde camera's en views:

 3. Voor de vervolg commando's is alleen het ID van de view nodig. Zoek daarom in het overzicht met alle views het ID op van de view die u wilt tonen na het sturen van het API commando. In dit voorbeeld willen we na het drukken op een knop, schakelen naar de view met de naam "Front Door Ringer View", deze heeft heeft ID "5".
 4. In de software die het API commando gaat versturen, kan gebruik worden gemaakt van het volgende commando:

  http://10.10.0.25/commands/play/5

  Dit commando zal ervoor zorgen dat NetcamViewer Monitor overschakelt op de view met ID 5. (In dit voorbeeld "Front Door Ringer View".

  In veel gevallen kan het handig zijn om slechts voor een aantal seconden over te schakelen naar een bepaalde camera of view. Om hiervan gebruik te maken kan het commando uitgebreid worden met een parameter welke aangeeft hoeveel seconden de view te zien moet zijn:

  http://10.10.0.25/commands/play/5-20

  Door het commando uit te breiden met "-20" zal de view met ID "5" voor 20 seconden getoond worden. De waarde achter "-" is de tijd die de view getoond wordt in seconden.

on donderdag januari 26 by Super User
Was this helpful?