404 Not Found

openresty

Toevoegen camera aan NetcamViewer Monitor

De eenvoudigste manier om beelden weer te geven via NetcamViewer Monitor is door het kiezen van het merk van de camera en het invullen van het ip-adres, gebruikersnaam en wachtwoord.

Als dit niet tot het gewenste resultaat leidt, kan het volgende stappenplan gebruikt worden:

1. Controleer of het wachtwoord van de camera geen speciale tekens heeft. Sommige tekens kunnen verwarring veroorzaken waardoor er geen beeld wordt opgehaald.

1. Controleer of je via de webbrowser direct op de camera kunt inloggen met de opgegeven gebruikersnaam en wachtwoord.

1. Als de camera het Onvif protocol ondersteund, bekijk dan hoe dit bij de camera te activeren. Soms moet er een aparte Onvif-user worden aangemaakt. Dit is merk-afhankelijk. Bij “merk” kan dan in de NetcamViewer Monitor “Onvif” gekozen worden.

1. Het is ook mogelijk om direct een RTSP-url in te geven. Dit kan bij de geavanceerde instellingen bij het toevoegen van een camera.
  • Zoek het RTSP-pad van de camera op deze site op:

https://www.ispyconnect.com/cameras

• Vul bij RTSP-pad het hele beeldpad in: rtsp://<gebruikersnaam>:<wachtwoord>@<ipadres_camera>:<rtsp-poort>/<beeldpad_naar_de_stream>

Daarbij de diverse variabelen en de ">" weglaten.

Voorbeeld:  rtsp://root:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.:554/video.h264

• Het beeldpad kan ook getest worden in het programma VLC (https://www.videolan.org/vlc/) . Als de stream van de camera daar niet in afspeelt, werkt het ook niet in NetcamViewer Monitor.

• Als de camera niet in hetzelfde netwerk zit, dienen zowel de HTTP-poort (meestal 80) en de RTSP-poort (meestal 554) in de router van de internetverbinding bij de camera geforward te worden naar de camera. Meer info op https://portforward.com

• Sommige camera's ondersteunen meerdere kanalen, waarbij deze in de camera geconfigureerd moeten worden. De NetcamViewer Monitor ondersteund uitsluitende H264 met een maximale resolutie van FullHD (1920x1080) bij single-view. Kies voor weergave in Multi-view een lagere resolutie, afhankelijk van het gewenste aantal camera's in beeld (1/2 bij dual- en quadview en 1/3 bij 6- of 9-view).

• NetcamViewer Monitor ondersteund uitsluitend MJPEG en H264 streams. Controleer of de camera dit ook ondersteund.

• Om in het overzicht een afbeelding vanuit de camera weer te geven, kan als extra ook het JPEG-pad worden ingevuld. Dit kan op dezelfde manier worden opgezocht en opgebouwd. In een webbrowser kan het JPEG-pad getest worden.
on dinsdag juli 12 by Frank Kissels